Voor wie

Kooklessen voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Leeftijd vanaf 6 jaar.
Als je een vorm van autisme hebt of een verstandelijke beperking, kan het moeilijker zijn om te koken. Het plannen en een recept omzetten tot handelen is vaak lastiger. Ik begeleid je graag bij het leren koken en laat je ervaren dat koken ook voor jou leuk en lekker is.

Wat leer je

Vaardigheden die je onder andere leert tijdens de kooklessen:

  • Koken en bakken volgens recepten
  • Plannen en organiseren
  • Motorische vaardigheden als snijden, wassen, schillen
  • Keukenapparaten gebruiken
  • Gewichten en volumes wegen
  • Proeven van nieuwe smaken
  • Ingrediënten aanraken
  • Opruimen en afwassen
  • Gezonde basisrecepten
Loading...

We werken in kleine groepjes of juist individueel. De doelen zijn per persoon verschillend. Voor de ene is het meer hobby gericht en voor de ander een opstapje naar het zelfstandig wonen.
Aan het einde van de les schrijven we in een schriftje wat je hebt gekookt en hoe je het vond. Ook bespreken we wat je graag nog zou willen leren. Natuurlijk mag je het door jou gemaakte gerecht mee naar huis nemen, zodat ze thuis ook kunnen proeven van jou prestaties!
Tijdens de lessen gaan we het ook hebben over wat we verstaan onder goede voeding en leer je over de oorsprong van de producten.
Indien mogelijk gebruiken we fruit en groente uit eigen moestuin.
Voedwijs staat voor eerlijke, natuurlijke en duurzame producten. Onbespoten en zoveel mogelijk van het seizoen.

“De sfeer tijdens het koken is gezellig en open en er is ruimte voor je eigen ontwikkeling. Op je eigen tempo lekker bezig zijn en werken aan persoonlijke doelen.”

Waar

De kooklessen vinden plaats in de keuken van Voedwijs. Bij goed weer gaan we buiten koken en bakken onder de veranda. Hierbij zullen we ook gebruik gaan maken van een echte houtoven!
Ook kan de kookbegeleiding bij je thuis plaats vinden. Leren koken in je eigen keuken met je eigen spullen.

Wanneer

De kooklessen in de keuken van Voedwijs vinden plaats op:
Zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur
Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur
Je kunt kiezen voor wekelijks les, 1x in de twee weken of 1x per maand. Wil je graag kookbegeleiding thuis, dan bespreken we samen wat een goed tijdstip is.

“Bij Voedwijs draait het om gezond en lekker leren koken. Genieten van eten wat je echt voedt.”

Kennismaken

Het is mogelijk om een introductieles te volgen, een eenmalige aanbieding om te ontdekken of kookles bij Voedwijs iets voor je is. Voor deze introductieles betaal je slechts €25,- voor twee uur inclusief ingrediënten.

PGB

Kookbegeleiding kan worden vergoed vanuit het persoonsgebonden budget, vaak kortweg PGB genoemd. Door het koken werk je aan verschillende doelen als, leren plannen en organiseren, motorische vaardigheden, sociale ontwikkeling, meer zelfvertrouwen en nog veel meer.
Voor meer informatie over PGB kun je o.a. terecht bij het Zorgverzekering Informatie Centrum. Z.I.C.
Wanneer kom ik in aanmerking voor PGB: www.zorgverzekering.org/algemene-informatie/langdurige-zorg/wanneer-in-aanmerking-pgb/
Of bij de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/pgb-aanvragen.

Kosten

De kosten voor twee uur Kookbegeleiding zijn €70,-. Dit is inclusief gebruik van ingrediënten en je krijgt de recepten mee naar huis.