Voedwijs geeft advies wat bij jou past

Goed kunnen eten is voor mensen met een beperking of ASS niet altijd vanzelfsprekend. Vaak zie je dat het huidige eetpatroon te eenzijdig is, wat voor tekorten kan zorgen. Het eten op zich is vaak al lastig. Hierbij kunnen diverse oorzaken een rol spelen.
Oorzaken kunnen zijn: angst voor het onbekende, sociale druk, lichamelijke klachten als buikpijn, moeite met prikkels reguleren, enz.

Een maaltijd eten is een complexe activiteit. Netjes aan tafel moeten zitten. Een bord voor je, waarop verschillende producten liggen met verschillende smaken en structuren, warm of koud. Bestek wat koud/hard aan voelt. Heel veel soorten prikkels komen juist tijdens het eten samen.

Ook komen spijsverteringsproblemen vaker voor bij mensen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme. Problemen als: overgewicht, ondergewicht, obstipatie, diarree, overgevoeligheden voor bepaald eten, enz. Dit kan onder andere een gevolg zijn van een te eenzijdig voedingspatroon, daarnaast reageert het lichaam vaak heftiger. Dit kan weer leiden tot fysieke en/of mentale problemen. Goede natuurlijk voeding die het lichaam zo min mogelijk belast is daarbij extra belangrijk.

Andere vragen die tijdens een advies beantwoord kunnen worden zijn: Wat hoor je nu eigenlijk te eten in een week? Of op één dag? Hoe verdeel je dat eten over één dag? Samen komen we tot een goed voedzaam menu. Een menu wat voor jou haalbaar is om te maken en te eten. Het advies combineren met kooklessen is natuurlijk ook mogelijk.

Kosten

Intake: €75,- inclusief berekening huidige voeding en voedingsadvies.
Vervolgconsulten: €50,- per uur.
Kosten zijn inclusief btw.

Loading...